2007. szept. 10.

Teofil szabadságon

Váratlan elhatározásra szánta el magát Teofil, az ipolytölgyesi művelődési ház egerésze. A falu kedvence éjt nappallá téve tett eleget az emberek macskákról alkotott elképzelésének, míg egy nap arra ébredt, elege van. Így aztán fogta a sátorfáját, és útnak indult. Ma az ipolytölgyesi asszonyok csak arról beszélnek: Teofil szabadságon van. Jó pihenést! - üzenjük innen, a szerkesztőségből a derék macskának.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Épp a magyar társadalom egy szűk csoportjának szolgálatába állítva szakmai képesítésemet a Thököly Gyógyszertárban teljesítettem ügyeletet december 1-én, mikor is este 8 körül csöngettek... Kinézve nem láttam senkit, ám hirtelen nyávogásra felfigyelvén Teofilt fedeztem fel a patika előtt. Szörnyű megfázásra panaszkodott, tüsszögött,és mivel szabadságon van nem tudta felkeresni háziorvosát, ezért tőlem kért tanácsot... Ellátam hát szegény jószágot Neo citrannal meg Supradynnal. Teofil ekkor bizalmasan közelebbhajolva értésemre adta, h. valamilyen tetüirtó sem ártana, így kapott azt is. Teofil szolgálataimat megköszönve orrhangon nyávogva és tüsszögve eltűnt az este sötétjében.

Macskaközi Bizottság írta...

A Macskaközi Bizottság hálásan köszöni a beteg Teofil ellátását! Ezer szerencse, hogy vannak ilyen kedves gyógyszerészek, kik a fáradtságot vállalva és szombati pihenési igényüket félretéve egész nap a betegek szolgálatában állnak.
Köszönet és elismerés érte!

Szegény Teofilnak pedig ezúton kíván mielőbbi gyógyulást a Macskaközi Bizottság!