2007. febr. 22.

Szófiában a macskák jogaiért tüntetnek!


Szófiai kiküldött tudosítónk az imént jelentette, hogy a mai napon tüntetés folyik a macskák jogaiért. A tüntetők között feltételezhetőleg a magyar követségi macskák is jelen vannak, mert a tömegben magyar zászlót is látni lehet.

A jelentős eseményről bővebben majd kiküldött tudósítónk, Macskaborat ékes tollából hallhatnak.


1 megjegyzés:

macskaBorat írta...

Nos, csürörökön reggel a szállodámból a bolgár parlamentbe hajtottam, ahol a Macska Párt frakcióvezetője a plenáris ülésre kalauzolt. Itt megfigyelőként részt vettem a bolgár macskák európai parlamenti képviseletéről tartott szavazáson. Jelentem, minden rendben zajlott.

Ezt követően vendéglátóm meghívására városnézésre indultunk. A parlamentből kilépve az Szent Alexander pravoszláv székesegyház előtti téren hatalmas tüntetésbe botlottam. Ezrek követelték a macskatársadalom jogainak megerősítését. Mind megtudtam, jelenleg a bolgár macskák életszínvonala az egyik legalacsonyabb Európában, így a macskaszerető bolgár polgárok ezen jogok helyreállításáért küzdenek. Vendéglátóm elmondta, immár hetek óta - minden csütörtökön - tartják a megmozdulásokat.

A demonstrálókkal szóba elegyedve kiderült, a bolgár macskatartók régóta példakélnt tekintenek a magyar macskákra, és elismeréssel szóltak a Magyar Macskaközi Biizottság kiváló munkájáról. Felhívták figyelmemet, hogy szeretnék megerősíteni a bilaterális kapcsolatokat, a bolgár-magyar macskadiplomáciát.

Villámlátogatásom kellemes fordulópontjáról jó érzéssel tértem haza, örömmel osztom meg élményeimet.